en er was wind…

Zo hallo allemaal, het is alweer bijna tijd om mezelf eerst weer even voor te stellen…
drie weken niets gepost..schande! Maar ik ga het goed maken. Onderaan kunnen jullie namelijk flink wat fotomateriaal aanschouwen.
Tja waar moet ik beginnen? Wij blijven ons hier begeven in paradijselijke sferen. Zo’n drie weken geleden begon de wind ook echter aan te trekken. Voor mij dus geen excuses meer  mogelijk. Ik moest en zal mij in het water begeven met een kite. Ondanks de waarschuwingen voor krokodillen dus gewoon gaan. Eerst hebben wij een aantal dagen gekite bij Port Douglas. Ik maakte nog steeds geen echte meters. Paul begon al aardig met zijn kont de lucht in te gaan…ik hielt mijn hart vast. Na 5 dagen was het tijd om weer een tropisch regenwoud park te bezoeken met de bijbehorende ‘creeks’ en ‘waterfalls’. Hoe bizar is het dat paul en ik gewoon ‘geen zin’ meer hadden, in nog een wandeltocht door dit o zo mooie regenwoud…zou het verzadiging zijn of gewoon enorme verwennerietus?
Ik denk het laatste :-)
Na een fantastische route langs de kuststrook en een pitstop bij autobarn in Cairns (toko waar we frits gekocht hebben), zijn we terecht gekomen bij Mission beach. Wederom adembenemend mooi strand. En hier was het waar paul zijn eerste echte hardcore mannen bbq heeft gemaakt. Gruwelijk lekker.
Na wat adviezen van locals kwamen wij terecht bij Alva beach. Toen was er wind…en wind…en wind. Fantastisch mooie plek. Water verschilde zo’n meter of drie tussen de getijen door. Wat inhoud dat er een mega lagoon ontstond waar ik overal kon staan in het water. Perfecte condities om nu eens echte meters te gaan maken….en OF dat gelukt is!!
Na een week onafgebroken bezig te zijn geweest met elkaar, de zee, de wind en mijn boek..vertrokken we naar airlie’s beach. De poort naar de whitsunday islands. Hier konden we er niet omheen om een zeiltocht te boeken. Zo gezegd zo gedikkiedaan. Twee dagen zeilen met wederom: veel wind. Vijfenveertig graden schuin hangen, schildpadden voorbij zien zwemmen, gesnorkeld tussen de vissen en heel wat mooie reef kunnen aanschouwen en he…laten we het vooral niet over het slapen op de boot hebben. Whitehaven beach, waar wij ‘s nachts lagen aangemeerd, bestaat uit 98% puur glas. Dames en heren: dat is pas echt wit en zacht!
Nu beland in Mackay bij een vriend van Jelle. Super gastvrije mensen..en wellicht kan ik hen morgen mij kunstjes laten zien want dan is er……wait for it…..WIND!!!

 

Please specify a Flickr ID for this gallery

7 thoughts on “en er was wind…

 1. Dag lieverds!!! Als ik begin te lezen gaan m’n gedachten al mee!! Wat een heerlijkheid bij jullie!! Blij dat jullie zo aan t genieten zijn!!! Dikke kus voor jullie!!!!

 2. Jemig, Vins en Paul, living the dream. Heeeerlijk! Lekker belangrijk dat je ergens geen zin in hebt, die dingen doe je dus ook niet, dat moet thuis allemaal weer (niet aan denken, niet aan denken). Vins, terwijl ik midden in een koude nacht een pisbed sta te verschonen, zit jij precies op hetzelfde moment dit stukje onder de meest prachtige omstandigheden te typen. Heeeeeerlijk! Thanks for de FB steun btw. ;) Leuk om jullie verhalen te lezen, veel plezier!
  X Judy

 3. hallo wereldreizigers,

  Leuk om jullie verhalen te lezen en foto’s te zien. Jaloersmakend natuurlijk.
  Volgens mij doen jullie de dingen die je moet doen als je zo op pad bent.
  Komt allemaal gelaxed over. Hou dat gevoel vast!
  Groeten uit winters Brabant

 4. Hier bagger… regen en wind. Niks orkaan in de VS. Hier regent en waait het. De berkenboom laat alle buren meegenieten. Sleurtherapeutisch wandelingetje met Cica op zondagmiddag langs de vestingwallen. Ik kon geen hoofdpijn simuleren ….. zelfs koffie gedronken in de vesting in dat koffieshopje tegenover de Doelen (die zichzelf maar opgeheven heeft). Met Groenlinks zijn dus ook alle Doelengangers weg. Vic heeft een “15 minutes live” moeten skippen afgelopen week. Geen animo…. zegt’ie. Hoe ver zakt nederland met een middelmatig kabinet van VVD en PvdA. “ze vinden elkaar zo aardig” zeggen/schrijven de media. Godver de godver.. reuring moeten we hebben, oprakelen die bende, wakker schudden, linksom kiten, rechtsom kiten, loopings maken, rellen met Paul Smit…DAT hadden we nodig…… maar ja , jij wilde zonodig met Paul downunder. Dus is de boel ingekakt…. weer die DWDD en P&W, zelfs Ajax wint weer gewoon. Victor nog steeds zwaar verliefd en Lana en Koen hebben een nieuwe koelkast. Nou Nou, we slaan de boel plat hier… Oh ja, Cica had hoofdpijn en voelde zich brakjes. Heb jij nog nooit meegemaakt toch? Bernlef is dood (mooie poezie) en met Komrij erbij is dus weer een aderlating. Ik ben als het ware de literatuurlijst uit mn schooltijd aan het afstrepen. Vinkjes van gelezen stond er nog bij en nu het kruisje. Kreta was mooi … moet meer ervan leren genieten en 1 week is tekort. Geen druivenpluk dit jaar. De crisis is echt begonnen daar. Hij een jongere schoonheid (59?) en zij zielig en depressief zitten wezen in een ander dorp. Het kan verkeren….
  Ik hoop dat je bij de volgende foto-reportage 1 foto erbij kan doen van een gezellig oud terrasje in een dorpje…. Ik mis de klinkerstraatjes met de bouquanville langs de muur …. Ik mis de hegjes en de stegjes zoals in Rome.. zelfs de horden toeristen worden me dierbaar. Ik ik ik ik mis je , denk ik. Doeiiiii xxxx ook aan Paul. x

 5. Naice!!!! Stuur anders ook even een zonnestraaltje hierheen!!! dan krijgen jullie nog wat extra wind!!! Dikke knuff

 6. net zoals toen met mijn dochter heb ik de toverdoos geopend en ga een stukje schrijven. het is niet in dichtvorm maar het wordt wel bijna sinterklaas, wat je na al die jaren moet missen. misschien wordt het wel voor jou gevierd daar. het leven gaat hier in muiden zijn gangetje. je neef wouter rijdt samen met mij of jet in de auto want hij heeft op 17 jarige leeftijd zijn rijbewijs. waar gaat het heen. daan gaat lekker met de studie en het is super in de grote stad. ik heb de fotos bekeken en het ziet er leuk en gezellig uit. wat is het leven dan mooi als je al die ellende op het journaal ziet. nou ik zeg namens met de hele familie uit muiden prettig tijd nog en geniet nog, je kan nog lang genoeg werken. als daan weer eens in muiden is pak ik weer de snelle toverdoos. de groeten van je knappe aardige en liefste oom.

 7. Helemaal goed al die verhalen. Nou nou, een muis, poepoe, het echte avontuur moet nog beginnen… En verliefd op een Koala, hopelijk zonder rugpijn. Geintje. Heerlijke teksten. Geniet er van. Volgend jaar gaan tips van jullie verlangen voor onze trip daarheen. Hartelijke groeten uit Frankrijk van Lies en mij! Tjeerd

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>