Hot, hotter, hot as hell…ouwe!

Daar zit je dan…30 minuten voor het vertrek met de taxi naar Bangkok airport nog ff een snelle update…

Twee weken geleden begonnen we onze trip naar Bangkok via Saigon, Phnom Penh en Siem Reap. Twee dingen die ons bijzonder zijn opgevallen: hoe meer wij richting Bangkok kwamen hoe heter het werd en hoe meer wij richting het ‘westen’ kwamen, hoe westerser het ook werd.
Cambodja vonden wij beide het land met het lekkerste eten. In Phnom Penh is te zien dat het toerisme in de laatste jaren een vogelvlucht heeft genomen. Veel hotels, veel restaurantje en cafeetjes. De keerzijde is dat de Cambodjanen zelf, die met het toerisme in aanraking komen (hotels medewerkers en tuktuk bestuurders) een stuk onvriendelijker ogen dan de Cambodjanen die je verder onderweg tegen komt. Cambodja is een land met een heftige geschiedenis en dat merk je. Wij zijn natuurlijk naar de Toul Sleng Prison geweest (waar je het bloed van de martelingen nog ziet liggen) en naar de ‘killing fields”. Dit laatste heeft mij echt behoorlijk stil gekregen…de mensenbotten en kleding komt door regen omhoog drijven en daar loop je vervolgens over. Ook de verhalen van de mensen zelf, die door de audio tour galmende, creërden rillingen over je rug…ondanks de hitte.
Ik heb echt respect gekregen voor dit mooie land en de mensen die erin wonen. Bedenk dat nog geen 10 jaar geleden voor hen pas echt ‘de vrijheid’ begon..en zoveel lachende mensen heb ik echt nog nooit tijdens een reis gezien.
In Siem Reap aangekomen hadden wij besloten de fantastische Angkor regio te onderzoeken met de fiets. Lekker op zijn Hollands. Toch is 30 kilometer fietsen in 38 graden niet echt aan te raden…bikram spinning is gewoon echt niet mijn ding. De tempels zelf waren super mooi. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik hallucineerde door de hitte en dus ook minder kon genieten, maar misschien ook wel mooiere dingen heb gezien dan dat er werkelijk waren te zien :-P . De tweede dag hebben wij de zonsopgang gezien op een van de tempels die uitkijkt op Angkor Wat. Fantastische ervaring! Wel een groep Japanners over de rand naar beneden gegooid :-) . De derde dag kwam Tom (ontmoet in Mui NE) met zijn vriendin ook naar Siem Reap. Mooie avonden en tochten in tuktuks mee beleefd.
Toen was er de bustocht naar Bangkok. Lang leve de airco. Natuurlijk zijn wij weer een bankpas verloren…in de automaat…maar hallo het is ook gewoon fuckin’ heet hiero.
In bangok aangekomen hadden wij direct het idee in Europa te zijn beland. KFC, Mcdonalds, noem het maar op. Oja de tuktuks hier zijn duidelijk weggeconcurreerd door de maffia taxi chauffeurs. Bangkok is een interessante stad met veel gezichten. Aziatisch en Europees in een mooie gemixte milkshake. Het enige was…zoooooo ongeloooflijk ziek HEET. Drie dagen banjeren door 39 graden is echt een fysieke en geestelijke en relationele uitdaging! Conclusie: -2 in Nederland…kom maar door!!!!

Please specify a Flickr ID for this gallery

One thought on “Hot, hotter, hot as hell…ouwe!

  1. Dag lieverds! Wat n heerlijk ‘laatste’ verhaal.. En ja je heb je winterjas hier nodig.. Een straffe oostenwind maakt dat t nog kouder aanvoelt dan dat her daadwerkelijk is… Nou m’n aftekenkalender geeft 2 punten aan MORGEN kom je weer in Nederland aan!!!!! En nog 7 nachtjes…. En dan gaan we de hele dag en avond knuffelen :-) nou ik ga me aankleden en maar eens te werk :-P tot heel gauw lieve Vins!! Dikke kus aan Paul

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>