Life is VANtastic!!!

Time flies when you’re having fun…waaat alweer drie weken niet geblogd?
In Mackay hebben wij ultiem kunnen genieten van de gastvrijheid van Josh & Sabine. Twee keer per dag een warme douche, steaks op de BBQ, wijn en rum in overvloed en zelfs een avond met de boot gevaren rondom de eilandjes voor de kust van Mackay. Naast de gastvrijheid hebben we ook kennisgemaakt met het hart van het Australische nationalisme: sugar cane! Na een twee uur durende tour in een ‘real australian sugar mill’ is onze kijk op suiker voor de rest van ons leven veranderd.
Na 6 dagen gebivakkeerd te hebben in Mackay besloten wij verder te trekken naar het zuiden. Al snel voelden we ons geamputeerd want de lonely planet lag nog ergens in dat mooie huis..:-s.
Desondanks verschillende mooie plekken aangedaan, krokodillen ingeruild voor kwallen in alle soorten en maten, dronken geworden bij de rum proeverij van de enige echte Bundaberg rum en 1000 km afgelegd in één week.
Is iemand van jullie wel eens wakker geworden van een muis die op zoek is naar eten in je o zo fijne kamer? Denk daar eens aan en besef je dan hoe je je voelt als je ‘iets’ hoort knagen in je ‘keuken’ maar in dit geval is je keuken 2cm aan het eind van je bed gesitueerd…in je campervan. Mooi hoor zo’n national park maar die beesten moeten toch echt buiten blijven! Enfin, weinig slaap en een vervroegde lenteschoonmaak was het gevolg en Frits was weer helemaal het beestvrije mannetje.
Ook hebben we onze eerste echte fikse regenbui meegemaakt en wel op de dag dat we Jelle gingen ontmoeten…what are the ods??? Maar niet getreurd want na een dag regen brak gelukkig de zon weer hevig door en kon ik eindelijk mijn kite kunstjes laten zien aan mijn leraar :-) . Paul besloot die dag zich te laten onderdompelen door een golf van 4 meter..wat geen gewenst effect had op zijn toch al wat zeer doende rug (die bedden!). Kennen jullie de tantaluskwelling? Dat is waar Paul in zit…want och och wat was er wind de afgelopen dagen! Ik ben trouwens ook verliefd geworden op de koala. Dit beestje heb ik leren kennen in de Australian zoo ‘home of the crocodile hunter’. En man wat zijn krokodillen toch eng in het echt!
Nu in brisbane beland met wederom Josh & Sabine en natuurlijk nog steeds Jelle. Genieten van het werkloze leven…oftewel het leven is nog steeds VANtastic!!!

4 thoughts on “Life is VANtastic!!!

 1. Lieve Vins en Paul,

  Ik weet niet wanneer ik eens geluk heb in de loterij, maar met elk verhaal wil ik nog meer richting Aussie komen!!! Tyfus wat hebben jullie t toch super voor elkaar!!! Wat jullie wel ff lekker missen. Is Sinterklaas, wat een happening vandaag :P Hij is weer in het land!!! Iedereen in Nederland heeft weer last van SinterklaasADHD :-) .
  Nou lieverds ik mis jullie!!! Maar schrijf gauw weer een blog, want dan heb ik evengoed het gevoel dat ik een beetje bij jullie ben!!!! Dikke kus van mij en de groetjes van Jeroen!!!!

 2. Lieve Vins en Paul,
  Ik heb weer genoten van jullie mooie belevenissen. Ik ben blij dat jullie alleen in de zoo krokodillen hebben gezien. Ik vind ze doodeng.
  Leuk Vins dat Jelle nu je kitekunsten kon bewonderen. Groet aan iedereen en geniet ze daar in dat prachtige land.
  Kus en een dikke knuffel,
  Je mama

 3. Als de Sint had kunnen kiezen
  En het tij was hem gezind
  Pakte hij alsnog zijn biezen
  Want het is en blijft zijn kind

  Zitten wij wel Sinterklaas te spelen
  Heel modern met dobbelsteen
  Strooigoed slikkend door de kelen
  Maar gedichten? Hè bah geen een

  Maar zij zitten toch Down Under
  Kytend over ziltend vocht
  Skypend sloegen Zij geen blunder
  Hun gedicht was goed doorwrocht

  Verrassend scherp was hun sonnetje
  Humorvol met schone spot
  Sint die kreeg hem dus van Jetje
  Keihard raak… ,n litterair schot

  Hoe dit nu te compenseren
  Van gemis van Paul en Vins
  Dus maar dichtend you te eren
  Ook al is de einder wel veel ginds

  Heeft dit spinsel wel moraal
  Gaat Kerstman wel de Sint verdringen
  Paul & Vins , welk een verhaal
  Gemis maakt snotterende kringen

  Jullie Sint&Piet

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>