Môt hai ba, yo!

Oftewel, één..twee..drie..proost! Dat hebben wij de laatste weken veel geroepen. De zelf gebrouwde rijstenwijn, oftewel ‘happy water’ kan ik de komende tig jaar niet meer zien.. MAAR vreemd genoeg kreeg ik er geen ‘driesten-koppijn’ van :-) , dat scheelde.
De afgelopen weken hebben wij genoten van het Vietnamese leven aan de kust. Mui Ne is eigenlijk voor niemand aan te raden..tenzij je gek bent op kitesurfen òf op Russische vrouwen (de mannen zijn echt TE lelijk namelijk..). Zoals jullie weten zijn Paul en ik in ieder geval beide gek op het eerste. Daarnaast hadden wij een zeer chill hotel met een zwembad en iedere ochtend ontbijt. Wij hebben ons uitstekend vermaakt.
Het leuke aan een aantal weken op één plek zitten is dat je de (sub)cultuur en mensen beter leert kennen. Iedere dag ontmoetten we dezelfde mensen van en bij de kiteschool. Een mix van Vietnamezen, Europeanen, Russen, Australiërs, Israëliërs en Canadezen. Al snel voelt alles en iedereen vertrouwd. In de avonden gingen we met zijn allen eten en daarna drankjes drinken rondom het kampvuur bij de waxbar. Kortom: het perfecte leven.
Via onze nieuwe vrienden van de VKS (Vietnam kiteboarding school) hebben wij een kijkje kunnen nemen in de typische Vietnamese keuken. Niet alleen hebben wij ons ziek gegeten aan de phô, maar ook krokodil, kikker, geit en struisvogel hebben de revu gepasseerd. Op sommige momenten was ik blij dat ik al enig happy water had genuttigd, alvorens de maaltijd te nuttigen :-p. Vooral het einde van de maaltijd was een feest. Dan was het namelijk tijd voor het ‘chicken-head’ spel. Dit gaat als volgt: men neme het overgebleven gebraden hoofdje van de kip, prikt deze op een stok en doet deze in een leeg bierflesje. Vervolgens mag iedereen aan de tafel tegen de kop schieten met zijn/haar vinger. Degene naar wie de ‘checken-head’ wijst moet een shot happy water nemen. De laatste shot uit de fles wordt gevolgd door het ETEN van de kop. Thank god dat wij beide nooit de laatste zijn geworden…
Daarnaast heb ik nog nooit van mijn leven zo mooi gezongen tijdens karaoke…ik had gewoon 100 punten! Er zijn volgens mij zelfs beelden van..maar die kunnen beter niet openbaar gemaakt worden.
Natuurlijk was er ook nog mijn verjaardag. Tom (mijn nieuwe vietnamese broertje) had een fantastische taart geregeld die ik om twaalf uur mocht uitblazen. Daar stond ik dan. Met mijn blote voeten op het strand taart aan te snijden..in februari!! De helft van de taart belande overigens op een ieders gezicht. Dat schijnt leuk te zijn ;-) .
Wat ook zeker genoemd moet worden is het feit dat ik voor het eerst ‘gesprongen’ en ‘toe side’ gereden heb!! Zie foto’s, dan snap je het. Paul kan tegenwoordig al de ‘front’ en ‘back roll’!! Foto’s volgen :-p.
Dan was er nog ons middagje motorbiken. Gelukkig is het niet zo dodelijk hectisch als in Hanoi, maar in Mui Ne zijn ook zeker veel motoren te vinden. We hebben het overleefd dankzij Paul zijn rijvaardigheid en anticipatie vermogen. Ik ben echter zo’n vijf keer stilletjes gestorven achterop…
We hebben het oude vissersdorpje bezocht en zijn bij de zandduinen geweest. Een goede invulling van een windloze dag :-) .
Na ruim vijf weken MuiNe was het tijd om verder te gaan, naar Saigon. Saigon is eigenlijk nu Ho Chi Minh city maar elke Vietnamees zegt Saigon, dus ik ook. Vergeleken met Hanoi oogt Saigon een stuk rijker en meer westers. Paul en ik vonden het hierdoor ook iets minder ‘leuk’ dan Hanoi. Toch is dit zeker een stad om gezien te hebben. Al is het alleen om de geschiedenis ervan. Zeer schokkende foto’s gezien in het war museum…en ‘agent orange’ is echt geen oranje agent..:-(
Wij hebben ook een dagtrip door de Mekong delta gedaan. Mooi om te zien hoe de mensen daar leven in dit vruchtbare gebied. De ter plekke gemaakte kokossnoepjes zijn gruwelijk lekker.
Drie dagen geleden zijn wij met de bus vertrokken naar Phnom Phen in Cambodja. De busreis en grensovergang met visum regelen ging vlekkeloos. Dan heb ik het voor het gemak niet over de zes uur durende muzikale terreur van Vietnamese popsterren op dvd, die door de bus galmde :-) .
Over Cambodja blog ik de volgende keer! Daaaaaaag!!

Please specify a Flickr ID for this gallery

2 thoughts on “Môt hai ba, yo!

 1. Daggggggg lieve Vins & Paul!!!!!!!
  Wat n heerlijk verhaal voor n grijze zondagmiddag die helaas voor mij iets beladen is….. Maar als ik dit lees gaat de zon in mn hart schijnen en de baby begint koppeltje te duikelen in mn buik! Ik denk dat mn fritsie blij is dat hij/zij 2 april eindelijk de stem gaat horen van de vrouw waarover ik veel vertel! En stiekem ben ik dat ook! Ik gun jullie de wereld en het heelal. Maar ik ben blij dat jullie eindelijk even een weekje NL geboekt hebben!
  Maar niet te lang over zuks. Wat een prachtige fotos en Vins you look GOOD!!!! Ik heb t gevoel dat je eindelijk n beetje lekker bruin begint te worden( je zag niet spierwit hoor, maar ik dacht nu ‘wauw wat ziet Vins er lekker gekleurd uit!)
  Ik ben aan het aftellen… Nog 16 nachtjes!!!!!!! Tot dan lieve lieve lieve Vins kus voor Paul

 2. Hallo daar Paul & Vins,

  ..en ik maar denken dat de i-mac spamproof is maar ik was jullie aan het backwarden en zie allemaal spam-kreten van ondefinieerbare sites ? Maar goed, ik moet bovenliggende fb-activiteiten uitleggen: cica was bezig in te kloppen onder mon nomme en toen ging er iets mis – half afgekapte zinsnede – dus ik heb het aangevuld met mijn standaard sleurrijm. Het levensritme van jullie beider oma’s begint te haperen en ik begrijp dat Paul’s oma ietsjes voorligt. Tis niet anders, hoort erbij, maar
  met een forse dooddoener kunnen we het niet lichter maken. Verder alles normaal zn gangetje hier. Veel gebeurd: Tante Rietje dood – ken je niet,jongste zusje van mn moeder maar ook vet 87 – , Lana & Koen bijna in de Badhuislaan, Vic still in love met Ies en Mama heeft weer wat extra’s gescoord met werk. Af en toe naar optredens van Vic en zelfs je moeder heeft een optreden op 7 april. Ze kent alle teksten uit dr hoofd dus ik ben trots op dr. Zelfs Vic kijkt haar afentoe vreemd aan want dan zingt ze ineens een strofe van een ruig lied uit de jaren 60 . Ik probeer ook bij Marjan een bakje te doen maar volgens mij duikt ze achter de bank als ik aanbel…. nee hoor , geintje, maar het is wel lastig daten met dr. Verder heb je in ieder geval het mooiste interview dit jaar op TV gemist van Adriaan van Dis met Maarten Biesheuvel. Volkomen van t padje maar kan met een voorleessessie uit zn laatste boek over zn vader de hele wereld stilkrijgen ( beetje overdreven maar wel tranentrekkend – ik werd er sentimenteel van , tering). Werk gaat ook lekker. Raar om op je 58ste weer te gaan knallen als een gassie van 30. Verder staat de motor nog onder het dekje. We moeten maar kijken hoe het loopt als je in NL bent. Zal wel een rat-race worden maar dat zijn wij wel gewend van Belgrado,,,,, 3 dagen iedereen zien en 2 dagen iedereen afscheid nemen. Ik leef nu al met je mee. Ik ga je wel opzoeken in Tarifa… Als Cica in Italie zit vlieg ik naar Zuid Spanje. Ik heb denk ik nog wat centjes op Cyprus liggen waar ik van af moet, anders pikt de Russische maffia het in. Holladieee tabee dr mee ik gaat kappen.. !!! xxx en ook aan Paul ( en alle dutchies die je WEL trouw backbloggen)….

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>